Muut luonnontieteet

Biologia

Kurssien suorittaminen

• Suorita kurssit BI01BI02 ja BI03 numerojärjestyksessä. (Syksyllä 2021 käyttöön otettavassa uudessa opetussuunnitelmassa numerojärjestyksessä kurssit BI01, BI02 ja BI03 moduulina sekä BI04). Kurssit BI04 ja BI05 (uudessa opsissa BI05 ja BI06) voi tarvittaessa suorittaa eri järjestyksessä.
  • Biologian laborointeja BI06 (uudessa opsissa BI07) vaatii pohjatiedoiksi kurssit BI01-BI03 (uudessa opsissa BI01-BI04) eli soveltuu parhaiten senioreille ja abeille.
  • BI07 Biologiaa arjessa ja ammateissa –kurssi (uudessa opsissa BI08) sopii myös junioreille.
  • TO01LUO Rikotaan rajoja (Biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa integroiva kurssi) soveltuu parhaiten syventäviä kursseja opiskelleille senioreille ja abeille.
  • Kertauskurssi BI09 on tarkoitettu ylioppilaskokeisiin valmistautumiseen.

Opiskelu ja ohjelmistot

Biologian kursseilla tehdään piirroksia ja diagrammeja LibreOffice-ohjelmilla (Calc, Draw). Myös Gimp-piirrosohjelma voi olla käytössä. Opiskeluun kuuluvat myös laboratoriotyöt ja pienet tutkimustehtävät.

Maantiede

Kurssien suorittaminen

• Suorita kurssit GE01, GE02, GE03 ja GE04 numerojärjestyksessä. Kurssit GE02 ja GE03 voi tarvittaessa suorittaa eri järjestyksessä.
  • Kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri GE05 (kuvataiteen kanssa integroitu kurssi) soveltuu parhaiten syventäviä kursseja suorittaneille (erityisesti GE03).
  • Kertauskurssi GE08 on tarkoitettu ylioppilaskokeisiin valmistautumiseen.

Opiskelu ja ohjelmistot

Maantieteen kursseilla tehdään piirroksia, karttoja ja diagrammeja LibreOffice-ohjelmilla (Calc, Draw). Myös Gimp-piirrosohjelma voi olla käytössä.