Seinäjoen lukio
SEINÄJOEN LUKIO

Hyväksilukukäytänteitä

Muualla suoritettuja opintoja voi lukea hyväksi osaksi lukio-opintoja. Lukio-opinnoista muina kuin lukio-opintoina suoritettuina voidaan kokonaisuudessaan hyväksilukea enintään 12 kurssia.

Hyväksilukua haetaan kansliasta opintojen hyväksilukulomakkeella, johon liitetään tarpeelliset todistukset ja selvitykset. Periaatteena on, että yksi kurssi on laajuudeltaan 38 tuntia.

  • Autokoulu. Uusimuotoisesta autokoulusta luetaan hyväksi ½ ov TO03-kurssia.
  • Iso- ja vanhakoulutus. Molemmista koulutuksista saa kustakin erikseen 1 ov MUU01-kurssia.
  • Urheiluakatemia. Voidaan hyväksilukea enintään 12 kurssia osaksi lukio-opintoja.
  • Valmennuskoulutus. Noin 38 h teoriaopinnoista voi hyväksilukea 1 ov liikunnan soveltava kurssi.
  • Musiikkiopiston 3/3 tutkinnot (teoria ja soitto). Tutkinnosta voidaan hyväksilukea MU02-kurssi. Jos esiinnytään koulun tilaisuuksissa, hyväksiluetaan myös MU05 ja/tai MU06.
  • Kuvataidekoulu. Päätös ja arviointi pohjautuu kuvataiteen opettajan arvioon työnäytteiden perusteella.
  • Vuosi vaihto-opiskelijana. Suorituksia voi hyväksilukea todistuksen pohjalta enintään 10 kurssia.
  • Kolmoistutkintolaisten ammatillisia opintoja luetaan hyväksi tapauskohtaisesti.
  • Muut tapaukset rehtori päättää tapauskohtaisesti.

Passit

Aktiivisen kansalaisen passi. (Lataa tiedote ja päiväkirja)

Kiinnostavatko yhteiskunnalliset asiat sinua? Otatko kantaa poliittisesti? Oletko aktiivinen kansalainen osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun, koulutuksiin/kursseille, kokouksiin, tapahtumiin, järjestöelämään?

Voit kerätä osallistumisistasi aktiivisen kansalaisen passiisi merkintöjä esimerkiksi toiminnasta sennutiimissä, luottamusopiskelijana tai kehittämisryhmän jäsenenä ja kartuttaa itsellesi lukioaikana vaikka kokonaisen kurssin TO03.

Passilla voit osoittaa aktiivisuutesi pyrkiessä jatko-opintoihin tai työmarkkinoille. Kurssin saamisen edellytyksenä on 38 tuntia tehtyä työtä. Siihen sisältyy tapahtumien, kokousten, seminaarien osallistumiset ja järjestelyt.

Lisätietoja antavat Ville Hakala, Marja Jauhiainen, Hanna Olli, Asko Pekkanen, Hannele Rajalahti ja Katja Ranta.

Kulttuuripassi. (Lataa tiedote ja päiväkirja)

Tähän dokumenttiin keräät lukio-opintojesi aikana kertyneet esiintymiset sekä valmistelutyön koulun eri tilaisuuksista. Myöhemmin voit tämän avulla osoittaa aktiivisuutesi tällä saralla vaikkapa työtä tai opiskelupaikkaa hakiessasi.

Lukio-opintojesi aikana voit koota merkintöjä kulttuuripassiisi muun muassa koulun juhlissa ja tilaisuuksissa esiintymisistä sekä niiden valmisteluun käytetystä työstä. Merkintää ei kuitenkaan voi tehdä toiminnasta, josta muuten saa erillisen kurssimerkinnän. Kun olet tehnyt 38 tuntia työtä, saat kurssimerkinnän jaksoarvosteluusi.

Lisätietoja antavat Ville Hakala, Johanna Huhtala, Jaana Kuoppala, Tuula Muhonen, Lajos Oláh ja Liisa Pinta.

Tällä sivustolla käytetään kävijäseurantaan tarkoitettuja evästeitä.